Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter

  Indiferent daca afacerea ta este de dimensiuni reduse sau daca este in plina expansiune, pentru succes ai nevoie de modalitati de promovare online puternica. Schimbarile din ultima vreme au impus un nou ritm in digital.

  Platformele digitale au luat locul interactiunilor face-to-face, in timp ce campaniile de online shopping au inlocuit cumparaturile fizice din magazine. Dar la ce schimbari trebuie sa fii atent, mai exact, pentru a ridica vizibilitatea afacerii tale?

  Publicitate Online

  Un aspect important atunci cand incepi pentru prima oara drumul in lumea digitala, este viziunea. Nu poti sa te avanti pur si simplu in publicitate online, trebuie sa stii unde vrei sa ajungi. Ai nevoie atat de o strategie de marketing imediata, cat si una dezvoltata pe timp indelungat, gata sa-ti indeplineasca tintele cu succes.

  Echipa Hold Marketing dezvolta strategii de marketing personalizate pe fiecare afacere in parte. Folosind o palnie de vanzare dedicata afacerii tale, vei beneficia de o echipa creativa completa. Aceasta se va dedica pe deplin task-ului de promovare online a afacerii tale. Daca doresti sa citesti mai multe despre cum functioneaza o palnie de vanzari, citeste articolul nostru!

  Mai mult, trebuie sa ai pregatit raspunsul pentru intrebari cruciale precum:

  • Catre cine se indreapta actiunea de publicitate online?
  • Iti cunosti publicul tinta? Ce varsta are?
  • Care sunt platformele pe care isi petrece publicul tau cel mai mult timpul?
  • Care sunt obiceiurile de consum?
  • Care mediu social se potriveste mai bine profilului afacerii tale? Promovare Google? Promovare Facebook? Promovare Instagram? Promovare YouTube? Sau, de ce nu, toate?

  Odata aflat raspunsul la intrebarile mai sus-mentionate, urmeaza pasul urmator, si anume acela de conturare al site-ului perfect pentru afacerea ta. Nu este suficient ca oamenii sa afle de afacerea ta, trebuie sa le poti prezenta imediat serviciile si beneficiile pe care le pot avea daca te aleg pe tine.

  Iar pentru ca acest aspect sa fie realizat, ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online, in functie de specificul business-ului. Dar sa o luam pas cu pas. Vom discuta si detalia fiecare aspect in parte.

  Modalitati de promovare | Diverse modalitati de promovare si vizionare - computer, telefon mobil, tablete

  Modalitati de Promovare Online prin Promovare Google

  Google este, fara indoiala, platforma cea mai des utilizata in fiecare zi. Astfel, utilizand promovarea Google, publicul tau va fi de randul miliardelor. Insa, tocmai pentru ca “ai de unde alege” trebuie sa te asiguri ca publicul tau este calitativ.

  Ce includ modalitati de promovare online pe Google? Google Ads Search, Google Ads Display, Shopping Ads, Video Ads, Google My Business si Google Analytics. Astfel, Google iti pune la dispozitie si metoda de a urmari cum se descurca afacerea ta, in timpul utilizarii reclamelor.

  De ce sa utilizezi Promovare Google?

  Avantajele sunt multiple, insa primele patru cele mai importante includ:

  • Rezultate imediate la un pret ce se poate incadra usor in orice buget.
  • Campanii Pay-Per-Click – una dintre cele mai populare si eficiente modalitati de promovare.
  • Vizibilitate crescuta pentru afacerea ta prin afisarea unor bannere – fie statice, fie animate – publicului potrivit.
  • Promovare online variata in functie de necesitatile tale: vanzari in crestere, noi lead-uri, marirea traficului pe site.

  Modalitati de promovare | Promovare pe Google | Logo Google Ads

  Modalitati de Promovare Facebook si Promovare Instagram

  Facebook, asemeni Google, a devenit una dintre platformele cele mai des utilizate. Zilnic este  vizitat de milioane de persoane, care se pot transforma in potentiali clienti. Mai mult, promovare Facebook include si promovare Instagram, reclamele si anunturile tale aparand pe ambele platforme. Deci, se dubleaza sansa de crestere a vizibilitatii.

  Datorita versatilitatii acestei platforme, vei putea sa orientezi campaniile in functie de necesitatile afacerii tale. Astfel, vei putea creste vanzarile online, sa generezi lead-uri si trafic spre site, dar sa creezi si campanii bazate pe interactiuni si retargeting. Desi ofera beneficii similare cu promovarea Google, promovare Facebook si promovare Instagram, este recomandata daca nu ai un buget prea mare, dar totusi iti doresti o promovare de succes!

  Ce trebuie sa ai in vedere cand utilizezi Facebook?

  • Ofera publicului tau informatii pretioase, relevante.
  • Asigura-te ca postarile tale apar doar in grupuri ce se potrivesc profilului afacerii tale.
  • Mentine-te la curent cu noutatile din domeniul tau si informeaza-ti publicul despre acestea.
  • Clickbait-urile nu sunt cele mai bune modalitati de promovare online, deci evita-le pe cat posibil.
  • Ofera fanilor posibilitatea de a interactiona cu tine si afacerea ta, prin intrebari.
  • Combina promovare Facebook si promovare Instagram cu promovare Google pentru acoperirea unei arii largi de actiune.

  Daca doresti sa aflii mai multe detalii despre Facebook, cat si cum poti utiliza Facebook pentru o promovare online corecta, citeste articolul nostru despre Facebook Pixel.

  Modalitati de promovare | Facebook si Instagram emoji si reactii

  Promovare YouTube

  Noile tendinte din 2021 includ o noua modalitate de promovare, si anume cea prin intermediul videoclipurilor. Promovare YouTube ofera o modalitate rapida si eficienta de a ajunge la un public cat mai larg intr-un timp relativ scurt. Acest gen de promovare functioneaza foarte bine cand o imbini cu promovare Google. De ce? Pentru ca iti poate aduce public relevant exact pe videoclipurile importante. Mai mult, poti profita de videoclipuri pentru a prezenta reclame importante ce au ca scop final trimiterea publicului pe site-ul tau!

  Cum poti face asta? Printr-un anunt captivant. Iar ca sa te ajutam sa creezi anuntul potrivit, iti oferim cateva tips and tricks:

  • Povestea ta conteaza, le arata potentialilor client latura ta umana.
  • Primele momente sunt cele mai importante. Profita de ele si capteaza-ti audienta!
  • Nu tuturor le place acelasi lucru. Deci pentru a rezona cu mai multe persoane, videoclipurile tale trebuie sa fie diversificate.
  • Daca esti mandru de un anume tip de continut, mandreste-te cu el! Promoveaza continutul din videoclipurile mai importante.
  • Titlurile si indicatiile trebuie sa fie clare. Astfel, mesajul tau va ajunge la cat mai multe persoane.

  De asemenea, similar cu celelalte platforme si modalitati de promovare online, si promovare YouTube necesita o strategie anume. Seteaza-ti obiectivele si lucreaza spre atingerea acestora, pe rand.

  Modalitati de Promovare | Youtube - viziune si accesibilitate

  Modalitati de Promovare Magazin Online si Promovarea unui Produs

  Daca business-ul tau se inscrie in sectiunea de magazine online si comert digital, atunci este extrem de important ca website-ul tau sa fie optimizat, la zi, si perfect functionabil! De aceea este important ca inca de la inceput crearea site-ului si a magazinului online sa fie efectuate profesionist.

  Pentru a te familiariza cu ce optimizari sunt necesare, te invitam sa citesti articolul nostru cu sfaturi despre optimizarea unui magazin online.

  Procesul de promovare magazin online se poate realiza prin diferite modalitati:

  Redactarea unui Blog

  Poti popula blog-ul cu articole relevante si informatii pretioase. Mai mult, vei avea posibilitatea de a actualiza si optimiza SEO intreg continutul, optinand astfel doua avantaje odata. In primul rand, vei obtine o promovare organica, ce va usura procesul de promovare magazin online, intrucat acesta va creste organic in clasamentul Google. In al doilea rand, vei obtine un public sincer interesat de serviciile afacerii tale.

  Optimizarea SEO a Continutului

  Textul de pe site-ul tau are o putere deosebita in cresterea afacerii tale. Promovarea unui produs si chiar intreaga promovare magazin online depinde de calitatea textului oferit – daca doresti sa-l promovezi organic. Pentru cum te poate ajuta o agentie SEO sa-ti optimizezi pagina de promovare magazin online, te invitam sa citesti articolul nostru.

  Promovarea Produselor prin Social Media

  Utilizeaza “puterea si influenta” retelelor social media pentru a asigura o promovare de success a magazinului tau online sau chiar promovarea unui produs! Iti doresti ca produsul sau serviciile tale sa ajunga repede la publicul potrivit? Nu te limita doar la un singur tip de promovare, foloseste-le pe toate.

  Dar inainte sa te avanti, asigura-te ca ai bugetul necesar pentru acest pas. De asemenea, daca ai posibilitatea, cere opinia utilizatorilor care au achizitionat si folosit produsul sau serviciul oferit de business-ul tau. Astfel, prin intermediul review-urilor oferite vei putea sa-ti imbunatatesti serviciile chiar mai mult.

  Concluzie

  Metode promovare online includ multe fatete, unele mai complicat de realizat decat altele. Pentru o promovare online corecta, multilateral dezvoltata, este recomandat sa apelezi la o agentie digitala specializata, cum este Hold Marketing. Folosind tools-uri premium specifice, cat si o intreaga echipa creativa, dedicata proiectului tau, afacerea ta se va dezvolta armonios!

  Indiferent daca afacerea ta este de dimensiuni reduse sau daca este in plina expansiune, pentru succes ai nevoie de modalitati de promovare online puternica. Schimbarile din ultima vreme au impus un nou ritm in digital.

  Platformele digitale au luat locul interactiunilor face-to-face, in timp ce campaniile de online shopping au inlocuit cumparaturile fizice din magazine. Dar la ce schimbari trebuie sa fii atent, mai exact, pentru a ridica vizibilitatea afacerii tale?

  Publicitate Online

  Un aspect important atunci cand incepi pentru prima oara drumul in lumea digitala, este viziunea. Nu poti sa te avanti pur si simplu in publicitate online, trebuie sa stii unde vrei sa ajungi. Ai nevoie atat de o strategie de marketing imediata, cat si una dezvoltata pe timp indelungat, gata sa-ti indeplineasca tintele cu succes.

  Echipa Hold Marketing dezvolta strategii de marketing personalizate pe fiecare afacere in parte. Folosind o palnie de vanzare dedicata afacerii tale, vei beneficia de o echipa creativa completa. Aceasta se va dedica pe deplin task-ului de promovare online a afacerii tale. Daca doresti sa citesti mai multe despre cum functioneaza o palnie de vanzari, citeste articolul nostru!

  Mai mult, trebuie sa ai pregatit raspunsul pentru intrebari cruciale precum:

  • Catre cine se indreapta actiunea de publicitate online?
  • Iti cunosti publicul tinta? Ce varsta are?
  • Care sunt platformele pe care isi petrece publicul tau cel mai mult timpul?
  • Care sunt obiceiurile de consum?
  • Care mediu social se potriveste mai bine profilului afacerii tale? Promovare Google? Promovare Facebook? Promovare Instagram? Promovare YouTube? Sau, de ce nu, toate?

  Odata aflat raspunsul la intrebarile mai sus-mentionate, urmeaza pasul urmator, si anume acela de conturare al site-ului perfect pentru afacerea ta. Nu este suficient ca oamenii sa afle de afacerea ta, trebuie sa le poti prezenta imediat serviciile si beneficiile pe care le pot avea daca te aleg pe tine.

  Iar pentru ca acest aspect sa fie realizat, ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online, in functie de specificul business-ului. Dar sa o luam pas cu pas. Vom discuta si detalia fiecare aspect in parte.

  Modalitati de promovare | Diverse modalitati de promovare si vizionare - computer, telefon mobil, tablete

  Modalitati de Promovare Online prin Promovare Google

  Google este, fara indoiala, platforma cea mai des utilizata in fiecare zi. Astfel, utilizand promovarea Google, publicul tau va fi de randul miliardelor. Insa, tocmai pentru ca “ai de unde alege” trebuie sa te asiguri ca publicul tau este calitativ.

  Ce includ modalitati de promovare online pe Google? Google Ads Search, Google Ads Display, Shopping Ads, Video Ads, Google My Business si Google Analytics. Astfel, Google iti pune la dispozitie si metoda de a urmari cum se descurca afacerea ta, in timpul utilizarii reclamelor.

  De ce sa utilizezi Promovare Google?

  Avantajele sunt multiple, insa primele patru cele mai importante includ:

  • Rezultate imediate la un pret ce se poate incadra usor in orice buget.
  • Campanii Pay-Per-Click – una dintre cele mai populare si eficiente modalitati de promovare.
  • Vizibilitate crescuta pentru afacerea ta prin afisarea unor bannere – fie statice, fie animate – publicului potrivit.
  • Promovare online variata in functie de necesitatile tale: vanzari in crestere, noi lead-uri, marirea traficului pe site.

  Modalitati de promovare | Promovare pe Google | Logo Google Ads

  Modalitati de Promovare Facebook si Promovare Instagram

  Facebook, asemeni Google, a devenit una dintre platformele cele mai des utilizate. Zilnic este  vizitat de milioane de persoane, care se pot transforma in potentiali clienti. Mai mult, promovare Facebook include si promovare Instagram, reclamele si anunturile tale aparand pe ambele platforme. Deci, se dubleaza sansa de crestere a vizibilitatii.

  Datorita versatilitatii acestei platforme, vei putea sa orientezi campaniile in functie de necesitatile afacerii tale. Astfel, vei putea creste vanzarile online, sa generezi lead-uri si trafic spre site, dar sa creezi si campanii bazate pe interactiuni si retargeting. Desi ofera beneficii similare cu promovarea Google, promovare Facebook si promovare Instagram, este recomandata daca nu ai un buget prea mare, dar totusi iti doresti o promovare de succes!

  Ce trebuie sa ai in vedere cand utilizezi Facebook?

  • Ofera publicului tau informatii pretioase, relevante.
  • Asigura-te ca postarile tale apar doar in grupuri ce se potrivesc profilului afacerii tale.
  • Mentine-te la curent cu noutatile din domeniul tau si informeaza-ti publicul despre acestea.
  • Clickbait-urile nu sunt cele mai bune modalitati de promovare online, deci evita-le pe cat posibil.
  • Ofera fanilor posibilitatea de a interactiona cu tine si afacerea ta, prin intrebari.
  • Combina promovare Facebook si promovare Instagram cu promovare Google pentru acoperirea unei arii largi de actiune.

  Daca doresti sa aflii mai multe detalii despre Facebook, cat si cum poti utiliza Facebook pentru o promovare online corecta, citeste articolul nostru despre Facebook Pixel.

  Modalitati de promovare | Facebook si Instagram emoji si reactii

  Promovare YouTube

  Noile tendinte din 2021 includ o noua modalitate de promovare, si anume cea prin intermediul videoclipurilor. Promovare YouTube ofera o modalitate rapida si eficienta de a ajunge la un public cat mai larg intr-un timp relativ scurt. Acest gen de promovare functioneaza foarte bine cand o imbini cu promovare Google. De ce? Pentru ca iti poate aduce public relevant exact pe videoclipurile importante. Mai mult, poti profita de videoclipuri pentru a prezenta reclame importante ce au ca scop final trimiterea publicului pe site-ul tau!

  Cum poti face asta? Printr-un anunt captivant. Iar ca sa te ajutam sa creezi anuntul potrivit, iti oferim cateva tips and tricks:

  • Povestea ta conteaza, le arata potentialilor client latura ta umana.
  • Primele momente sunt cele mai importante. Profita de ele si capteaza-ti audienta!
  • Nu tuturor le place acelasi lucru. Deci pentru a rezona cu mai multe persoane, videoclipurile tale trebuie sa fie diversificate.
  • Daca esti mandru de un anume tip de continut, mandreste-te cu el! Promoveaza continutul din videoclipurile mai importante.
  • Titlurile si indicatiile trebuie sa fie clare. Astfel, mesajul tau va ajunge la cat mai multe persoane.

  De asemenea, similar cu celelalte platforme si modalitati de promovare online, si promovare YouTube necesita o strategie anume. Seteaza-ti obiectivele si lucreaza spre atingerea acestora, pe rand.

  Modalitati de Promovare | Youtube - viziune si accesibilitate

  Modalitati de Promovare Magazin Online si Promovarea unui Produs

  Daca business-ul tau se inscrie in sectiunea de magazine online si comert digital, atunci este extrem de important ca website-ul tau sa fie optimizat, la zi, si perfect functionabil! De aceea este important ca inca de la inceput crearea site-ului si a magazinului online sa fie efectuate profesionist.

  Pentru a te familiariza cu ce optimizari sunt necesare, te invitam sa citesti articolul nostru cu sfaturi despre optimizarea unui magazin online.

  Procesul de promovare magazin online se poate realiza prin diferite modalitati:

  Redactarea unui Blog

  Poti popula blog-ul cu articole relevante si informatii pretioase. Mai mult, vei avea posibilitatea de a actualiza si optimiza SEO intreg continutul, optinand astfel doua avantaje odata. In primul rand, vei obtine o promovare organica, ce va usura procesul de promovare magazin online, intrucat acesta va creste organic in clasamentul Google. In al doilea rand, vei obtine un public sincer interesat de serviciile afacerii tale.

  Optimizarea SEO a Continutului

  Textul de pe site-ul tau are o putere deosebita in cresterea afacerii tale. Promovarea unui produs si chiar intreaga promovare magazin online depinde de calitatea textului oferit – daca doresti sa-l promovezi organic. Pentru cum te poate ajuta o agentie SEO sa-ti optimizezi pagina de promovare magazin online, te invitam sa citesti articolul nostru.

  Promovarea Produselor prin Social Media

  Utilizeaza “puterea si influenta” retelelor social media pentru a asigura o promovare de success a magazinului tau online sau chiar promovarea unui produs! Iti doresti ca produsul sau serviciile tale sa ajunga repede la publicul potrivit? Nu te limita doar la un singur tip de promovare, foloseste-le pe toate.

  Dar inainte sa te avanti, asigura-te ca ai bugetul necesar pentru acest pas. De asemenea, daca ai posibilitatea, cere opinia utilizatorilor care au achizitionat si folosit produsul sau serviciul oferit de business-ul tau. Astfel, prin intermediul review-urilor oferite vei putea sa-ti imbunatatesti serviciile chiar mai mult.

  Concluzie

  Metode promovare online includ multe fatete, unele mai complicat de realizat decat altele. Pentru o promovare online corecta, multilateral dezvoltata, este recomandat sa apelezi la o agentie digitala specializata, cum este Hold Marketing. Folosind tools-uri premium specifice, cat si o intreaga echipa creativa, dedicata proiectului tau, afacerea ta se va dezvolta armonios!

  Distribuie acest articol

  Abonează-te la newsletter

   Sfaturi și trucuri de pe blogul nostru