Sfaturi pentru Optimizare Magazin Online de la o Agentie SEO

E-commerceSEOWeb DesignWebsite
Optimizare Magazin Online

Distribuie acest articol

Abonează-te la newsletter

  Prezenta online este unul dintre factorii cheie pentru o afacere vizibila, puternica si de succes. De aceea procesul de creare site web trebuie sa fie realizat de la inceput, intr-un mod profesionist, care sa fie la zi cu toate optimizarile. Pentru ca vanzarile sa creasca, actiunea de optimizare magazin online nu trebuie sa excluda procesul de optimizare SEO. Odata optimizat, atat utilizatorii cat si vizitatorii vor avea o experienta mai placuta interactionand cu web design al site-ului tau. Astfel, afacerea ta va beneficia de o crestere a vanzarilor si o reducere a costurilor.

  Desi optimizarea SEO face parte din diversele metode de promovare online,  realizarea acesteia pentru un magazin online poate constitui o provocare. De ce? Tocmai din cauza industriei care este din ce in ce mai competitiva. Concurenta nu scade, ci din potriva creste pe zi ce trece, iar procesul de optimizare magazin online devine din ce in ce mai important. Acesta trebuie executat in detaliu, pana la cel mai mic amanunt, pentru a putea trece peste rivali, pentru a putea sa castigi teren in lupta pentru pozitiile in clasamentul Google.

  Cum poti realiza actiunea integrala de optimizare magazin online? O agentie de publicitate online detine toate „uneltele” necesare pentru a duce acest proces la nivelul urmator. Echipa completa, software-uri si aplicatii specializate ce indica exact ariile ce necesita imbunatatiri, cat si know-how-ul aferent unei optimizari complete. Recomandat este sa apelezi la serviicile premium oferite de o agentie digitala, insa daca iti doresti sa incerci sa realizezi optimizarile pe cont propriu, citeste articolul nostru si descopera elementele cheie la care trebuie sa fii atent.

  Optimizare Magazin Online | Grafice si rapoarte

  Avantaje optimizare magazin online

  Cresterea vanzarilor se poate genera printr-o strategie de marketing intensa. Insa pentru a obtine profit pentru o durata lunga de timp, actiunile de optimizare SEO si optimizare magazin online sunt necesare. O agentie SEO te poate ajuta sa obtii urmatoarele:

  • Trafic marit si o experienta “prietenoasa” pentru utilizator. Este extrem de important ca utilizatorii sa aiba o experienta placuta atunci cand interactioneaza cu magazinul tau online. Aceasta experienta este usor influentata de factori precum: web design, informatiile oferite – atat in text cat si in fotografii sau videoclipuri – lejeritatea navigarii de pe o pagina pe alta, cat si viteza de incarcare. De asemenea, intreg procesul de plasare comenzi-cumparare-livrare trebuie sa fie impecabil, pentru o navigatie facila.
  • Conversie marita.  Rata de conversie reprezinta persoanele ce devin clienti in urma interactiunii si vizitei pe site. Pentu un website Romania, rata este in jur de 1-2%, respectiv doar unul sau doi vizitatori cumpara un produs. Insa aceasta rata se poate schimba, in functie de increderea pe care o capata utilizatorii in produsele si serviciile tale, experienta pe care o au interactionand cu site-ul, cat si calitatea ofertei – produse, stoc, pret etc.
  • Eficientizarea campaniilor de marketing. Datorita aplicatiilor de analiza si urmarire a datelor din mediul online, o agentie SEO Craiova iti va putea indica ce sectoare ale site-ului se pot imbunatati, care sunt paginile pe care vizitatorii petrec cel mai mult timp, cat si durata in medie a unui vizitator pe site.

  Hold Marketing – agentie SEO, utilizeaza tools-uri inovative – Google Analytics, Seo Monitor, Google Search Console – pentru a urmari, analiza si optimiza intreaga experienta SEO. Mai mult, serviciile noastre sunt de tip 360-grade, respectiv oferim si serviciul de creare magazin online. Magazinul este livrat la cheie, optimizat si gata sa vanda!

  Optimizare Magazin Online | Constructie analiza seo web

  Factori de Optimizare Magazin Online

  Atunci cand doresti sa imbunatatesti intreaga experienta pentru magazinul tau online, checklist-ul pe care trebuie sa-l urmezi este bogat in continut. Insa pentru a te scuti de cautari suplimentare, iti vom prezenta cei mai importanti factori de care ar trebui sa tii cont: structura, continutul, viteza de incarcare, nivelul de securitate, optimizare SEO – off page si on page, prezenta pe social media.

  1. Structura Arhitecturala de Optimizare Magazin Online

  Este recomandat sa te hotarasti la structura pe care doresti sa o aiba magazinul tau online, cat si platforma pe care urmeaza sa-l creezi. Iar aceste aspecte trebuie stabilite inainte de a te apuca efectiv sa-l construiesti.

  Astfel, vei economisi timp si resurse, si vei putea remedia orice problema ar putea aparea inca de la faza de concepere. Pentru o structura optima, considera ce categorii principale ar trebui sa contina magazinul, cat si continutul intern de subcategorii, filtre si paginatie. Punctual, te poti referi la:

  Design

  Un design de impact, profesionist este versatil si adaptabil pentru dezvoltare magazin online pentru diferite platforme. Culorile, logo-ul, cat si intreg procesul de site-map reprezinta o veriga-cheie in optimizare magazin online. Pentru o identitate puternica, citeste mai multe sfaturi in articolul nostru.

  Viteza de incarcare

  Aceasta trebuie sa fie cat mai mica, sub 2 secunde. Acest aspect este important atat pentru captarea si pastrarea clientilor, cat si pentru ranking-ul SEO al site-ului tau. De ce? Intrucat utilizatorii doresc o interactiune rapida, un site care sa raspunda instant dorintelor lor.

  Navigare inteligenta

  Legata direct de structura overall a site-ului, un site-map este extrem de util pentru a gasi rapid produsele. Mai mult, un sistem de filtrare impecabil este un element must-have in procesul de optimizare magazin online. Iar daca il corelezi cu un design receptiv, intuitiv si usor de utilizat, vei atrage un public din ce in ce mai larg.

  Platforma de plata integrata si optimizata la zi

  In procesul initial de creare site, se instaleaza procesatorul de plata. Odata instalat corect, acesta isi va face actualizarile automat, optimizand procesul de comanda-plata. In functie de platforma pentru care ai optat – wordpress cu woocommerce, opencart, prestashop, magento sau un site custom – vei beneficia de o serie de avantaje. Insa tine cont de buget, intrucat unele platforme sunt mai costisitoare decat altele.

  Comunicare eficienta cu publicul

  Butoane call-to-action, chat online sau mesajele sunt importante pentru o buna comunicare intre tine si clientii tai. Prin acest sistem vei obtine nu doar optimizare magazin online, dar si un public de calitate, cu adevarat interesat de serviciile oferite de tine. Daca iti doresti sa-ti imbunatatesti serviciile, poti utiliza aceste mijloace de comunicare pentru a cere feedback de la clientii tai. Astfel, vei stii ce zone pot fii imbunatatite, si care sectoare sunt perfecte asa cum sunt.

  Pentru un proces realizat profesionist, poti apela cu incredere la serviciul de creare magazin online oferit de Hold! Design unic, site mobile-responsive, comanda rapida, facturare automata si plati online – vei putea beneficia de intreaga echipa creativa! Nu te poti decide ce tip de magazin online doresti? Contacteaza-ne!

  Optimizare Magazin Online | Analiza Seo a rank-ului pe care se afla site-ul

  2. Continutul Informational

  Din punct de vedere SEO, informatiile prezentate in site-ul tau, atat in blog, cat si in paginile de produs, trebuie sa fie structurate intr-o maniera lizibila. Considera utilizarea unor cuvinte cheie, de importanta marita. Astfel, vei ajuta algoritmul Google sa indexe corect informatia si site-ul tau.

  Pentru autenticitate, incearca sa personalizezi descrierea produsului oferit. Chiar daca se repeta categoria produsului respectiv (ex. este vorba de doua perechi de pantofi), incearca sa creezi descrieri diferite. Este intr-adevar o munca in plus, insa aceast aspect iti va ridica site-ul din punct de vedere SEO, ajutand procesul de optimizare magazin online.

  Pentru antreprenorii tineri, ce sunt la inceputul afacerii, varietatea de stocuri poate fi dificil de obtinut. Dar acest aspect se poate remedia prin intermediul unor articole de blog. Scrise inteligent, acestea ofera informatii pretioase, intrucat acestea pot ridica scorul magazinului tau online. Astfel, vei obtine o rampa de lansare in mediul digital!

  Optimizare Magazin Online | Buton de optimizare SEO

  3. Optimizare SEO On-page si Off-Page

  De ce este important sa ai o optimizare SEO impecabila? Pentru reducerea costurilor suplimentare si pentru generarea traficului organic. Peste 80% din vanzarile din mediul digital sunt realizate cu ajutorul cautarilor organice. Echipa de specialisti SEO de la Hold se asigura ca procesul on-page este impecabil. Analizeaza, optimizeaza si implementeaza tools-urile de monitorizare pentru o verificare constanta a acestora. Mai mult, odata realizata optimizarea magazinului online, nu trebuie inlocuita permanent, ci va oferi un plus-valoare chiar si in timp.

  Pentru SEO off-page, referintele externe joaca un rol extrem de important. Algoritmul Google tine cont de “biblioteca” de back-link-uri pe care o folosesti, clasandu-ti site-ul in functie de calitatea link-urilor utilizate. Astfel, in functie de autoritatea site-urilor utilizate in „harta de legaturi externe”, site-ul tau va beneficia de autoritate crescuta. Pentru detalii suplimentare despre ce presupune un sistem de back-linking, citeste articolul nostru.

  Arhitectura SEO trebuie gandita inca de la primii pasi de creare si optimizare magazin online. Cautarea, monitorizarea si alegerea cu atentie a cuvintelor cheie si a cuvintelor de focus pentru fiecare pagina in parte, joaca un rol important. Descopera ce cauta oamenii, cum cauta produsele si incearca sa optimizezi magazinul online corespunzator.

  Nu te descuraja daca nu obtii rezultatele dorite inca de la inceput. Procesul de optimizare SEO al unui magazin online este unul de durata, ce va oferi rezultate concrete in timp. Mai mult, chiar si un proces de optimizare magazin online efectuat corect de la inceput, va avea nevoie de un numar mare de produse incarcate.

  Optimizare Magazin Online | Imagine cu "panou de control" SEO

  Concluzie

  Un proces de optimizare magazine online este complex, si de multe ori poate parea o provocare prea mare pentru antreprenori. De aceea, colaborarea cu o agentie SEO va transforma intreg procesul. Vei putea beneficia de intreaga echipa creativa, de experienta in domeniu a specialistilor, cat si a tools-uri inovative.

  Prezenta online este unul dintre factorii cheie pentru o afacere vizibila, puternica si de succes. De aceea procesul de creare site web trebuie sa fie realizat de la inceput, intr-un mod profesionist, care sa fie la zi cu toate optimizarile. Pentru ca vanzarile sa creasca, actiunea de optimizare magazin online nu trebuie sa excluda procesul de optimizare SEO. Odata optimizat, atat utilizatorii cat si vizitatorii vor avea o experienta mai placuta interactionand cu web design al site-ului tau. Astfel, afacerea ta va beneficia de o crestere a vanzarilor si o reducere a costurilor.

  Desi optimizarea SEO face parte din diversele metode de promovare online,  realizarea acesteia pentru un magazin online poate constitui o provocare. De ce? Tocmai din cauza industriei care este din ce in ce mai competitiva. Concurenta nu scade, ci din potriva creste pe zi ce trece, iar procesul de optimizare magazin online devine din ce in ce mai important. Acesta trebuie executat in detaliu, pana la cel mai mic amanunt, pentru a putea trece peste rivali, pentru a putea sa castigi teren in lupta pentru pozitiile in clasamentul Google.

  Cum poti realiza actiunea integrala de optimizare magazin online? O agentie de publicitate online detine toate „uneltele” necesare pentru a duce acest proces la nivelul urmator. Echipa completa, software-uri si aplicatii specializate ce indica exact ariile ce necesita imbunatatiri, cat si know-how-ul aferent unei optimizari complete. Recomandat este sa apelezi la serviicile premium oferite de o agentie digitala, insa daca iti doresti sa incerci sa realizezi optimizarile pe cont propriu, citeste articolul nostru si descopera elementele cheie la care trebuie sa fii atent.

  Optimizare Magazin Online | Grafice si rapoarte

  Avantaje optimizare magazin online

  Cresterea vanzarilor se poate genera printr-o strategie de marketing intensa. Insa pentru a obtine profit pentru o durata lunga de timp, actiunile de optimizare SEO si optimizare magazin online sunt necesare. O agentie SEO te poate ajuta sa obtii urmatoarele:

  • Trafic marit si o experienta “prietenoasa” pentru utilizator. Este extrem de important ca utilizatorii sa aiba o experienta placuta atunci cand interactioneaza cu magazinul tau online. Aceasta experienta este usor influentata de factori precum: web design, informatiile oferite – atat in text cat si in fotografii sau videoclipuri – lejeritatea navigarii de pe o pagina pe alta, cat si viteza de incarcare. De asemenea, intreg procesul de plasare comenzi-cumparare-livrare trebuie sa fie impecabil, pentru o navigatie facila.
  • Conversie marita.  Rata de conversie reprezinta persoanele ce devin clienti in urma interactiunii si vizitei pe site. Pentu un website Romania, rata este in jur de 1-2%, respectiv doar unul sau doi vizitatori cumpara un produs. Insa aceasta rata se poate schimba, in functie de increderea pe care o capata utilizatorii in produsele si serviciile tale, experienta pe care o au interactionand cu site-ul, cat si calitatea ofertei – produse, stoc, pret etc.
  • Eficientizarea campaniilor de marketing. Datorita aplicatiilor de analiza si urmarire a datelor din mediul online, o agentie SEO Craiova iti va putea indica ce sectoare ale site-ului se pot imbunatati, care sunt paginile pe care vizitatorii petrec cel mai mult timp, cat si durata in medie a unui vizitator pe site.

  Hold Marketing – agentie SEO, utilizeaza tools-uri inovative – Google Analytics, Seo Monitor, Google Search Console – pentru a urmari, analiza si optimiza intreaga experienta SEO. Mai mult, serviciile noastre sunt de tip 360-grade, respectiv oferim si serviciul de creare magazin online. Magazinul este livrat la cheie, optimizat si gata sa vanda!

  Optimizare Magazin Online | Constructie analiza seo web

  Factori de Optimizare Magazin Online

  Atunci cand doresti sa imbunatatesti intreaga experienta pentru magazinul tau online, checklist-ul pe care trebuie sa-l urmezi este bogat in continut. Insa pentru a te scuti de cautari suplimentare, iti vom prezenta cei mai importanti factori de care ar trebui sa tii cont: structura, continutul, viteza de incarcare, nivelul de securitate, optimizare SEO – off page si on page, prezenta pe social media.

  1. Structura Arhitecturala de Optimizare Magazin Online

  Este recomandat sa te hotarasti la structura pe care doresti sa o aiba magazinul tau online, cat si platforma pe care urmeaza sa-l creezi. Iar aceste aspecte trebuie stabilite inainte de a te apuca efectiv sa-l construiesti.

  Astfel, vei economisi timp si resurse, si vei putea remedia orice problema ar putea aparea inca de la faza de concepere. Pentru o structura optima, considera ce categorii principale ar trebui sa contina magazinul, cat si continutul intern de subcategorii, filtre si paginatie. Punctual, te poti referi la:

  Design

  Un design de impact, profesionist este versatil si adaptabil pentru dezvoltare magazin online pentru diferite platforme. Culorile, logo-ul, cat si intreg procesul de site-map reprezinta o veriga-cheie in optimizare magazin online. Pentru o identitate puternica, citeste mai multe sfaturi in articolul nostru.

  Viteza de incarcare

  Aceasta trebuie sa fie cat mai mica, sub 2 secunde. Acest aspect este important atat pentru captarea si pastrarea clientilor, cat si pentru ranking-ul SEO al site-ului tau. De ce? Intrucat utilizatorii doresc o interactiune rapida, un site care sa raspunda instant dorintelor lor.

  Navigare inteligenta

  Legata direct de structura overall a site-ului, un site-map este extrem de util pentru a gasi rapid produsele. Mai mult, un sistem de filtrare impecabil este un element must-have in procesul de optimizare magazin online. Iar daca il corelezi cu un design receptiv, intuitiv si usor de utilizat, vei atrage un public din ce in ce mai larg.

  Platforma de plata integrata si optimizata la zi

  In procesul initial de creare site, se instaleaza procesatorul de plata. Odata instalat corect, acesta isi va face actualizarile automat, optimizand procesul de comanda-plata. In functie de platforma pentru care ai optat – wordpress cu woocommerce, opencart, prestashop, magento sau un site custom – vei beneficia de o serie de avantaje. Insa tine cont de buget, intrucat unele platforme sunt mai costisitoare decat altele.

  Comunicare eficienta cu publicul

  Butoane call-to-action, chat online sau mesajele sunt importante pentru o buna comunicare intre tine si clientii tai. Prin acest sistem vei obtine nu doar optimizare magazin online, dar si un public de calitate, cu adevarat interesat de serviciile oferite de tine. Daca iti doresti sa-ti imbunatatesti serviciile, poti utiliza aceste mijloace de comunicare pentru a cere feedback de la clientii tai. Astfel, vei stii ce zone pot fii imbunatatite, si care sectoare sunt perfecte asa cum sunt.

  Pentru un proces realizat profesionist, poti apela cu incredere la serviciul de creare magazin online oferit de Hold! Design unic, site mobile-responsive, comanda rapida, facturare automata si plati online – vei putea beneficia de intreaga echipa creativa! Nu te poti decide ce tip de magazin online doresti? Contacteaza-ne!

  Optimizare Magazin Online | Analiza Seo a rank-ului pe care se afla site-ul

  2. Continutul Informational

  Din punct de vedere SEO, informatiile prezentate in site-ul tau, atat in blog, cat si in paginile de produs, trebuie sa fie structurate intr-o maniera lizibila. Considera utilizarea unor cuvinte cheie, de importanta marita. Astfel, vei ajuta algoritmul Google sa indexe corect informatia si site-ul tau.

  Pentru autenticitate, incearca sa personalizezi descrierea produsului oferit. Chiar daca se repeta categoria produsului respectiv (ex. este vorba de doua perechi de pantofi), incearca sa creezi descrieri diferite. Este intr-adevar o munca in plus, insa aceast aspect iti va ridica site-ul din punct de vedere SEO, ajutand procesul de optimizare magazin online.

  Pentru antreprenorii tineri, ce sunt la inceputul afacerii, varietatea de stocuri poate fi dificil de obtinut. Dar acest aspect se poate remedia prin intermediul unor articole de blog. Scrise inteligent, acestea ofera informatii pretioase, intrucat acestea pot ridica scorul magazinului tau online. Astfel, vei obtine o rampa de lansare in mediul digital!

  Optimizare Magazin Online | Buton de optimizare SEO

  3. Optimizare SEO On-page si Off-Page

  De ce este important sa ai o optimizare SEO impecabila? Pentru reducerea costurilor suplimentare si pentru generarea traficului organic. Peste 80% din vanzarile din mediul digital sunt realizate cu ajutorul cautarilor organice. Echipa de specialisti SEO de la Hold se asigura ca procesul on-page este impecabil. Analizeaza, optimizeaza si implementeaza tools-urile de monitorizare pentru o verificare constanta a acestora. Mai mult, odata realizata optimizarea magazinului online, nu trebuie inlocuita permanent, ci va oferi un plus-valoare chiar si in timp.

  Pentru SEO off-page, referintele externe joaca un rol extrem de important. Algoritmul Google tine cont de “biblioteca” de back-link-uri pe care o folosesti, clasandu-ti site-ul in functie de calitatea link-urilor utilizate. Astfel, in functie de autoritatea site-urilor utilizate in „harta de legaturi externe”, site-ul tau va beneficia de autoritate crescuta. Pentru detalii suplimentare despre ce presupune un sistem de back-linking, citeste articolul nostru.

  Arhitectura SEO trebuie gandita inca de la primii pasi de creare si optimizare magazin online. Cautarea, monitorizarea si alegerea cu atentie a cuvintelor cheie si a cuvintelor de focus pentru fiecare pagina in parte, joaca un rol important. Descopera ce cauta oamenii, cum cauta produsele si incearca sa optimizezi magazinul online corespunzator.

  Nu te descuraja daca nu obtii rezultatele dorite inca de la inceput. Procesul de optimizare SEO al unui magazin online este unul de durata, ce va oferi rezultate concrete in timp. Mai mult, chiar si un proces de optimizare magazin online efectuat corect de la inceput, va avea nevoie de un numar mare de produse incarcate.

  Optimizare Magazin Online | Imagine cu "panou de control" SEO

  Concluzie

  Un proces de optimizare magazine online este complex, si de multe ori poate parea o provocare prea mare pentru antreprenori. De aceea, colaborarea cu o agentie SEO va transforma intreg procesul. Vei putea beneficia de intreaga echipa creativa, de experienta in domeniu a specialistilor, cat si a tools-uri inovative.

  Distribuie acest articol

  Abonează-te la newsletter

   Sfaturi și trucuri de pe blogul nostru