fbpx
Hold Marketing - Agentie digitala Craiova - Logo
Optimizare Magazin Online

Sfaturi pentru Optimizare Magazin Online de la o Agentie SEO

Categorii: E-commerce, SEO, Web Design, Website

Prezenta online este unul dintre factorii cheie pentru o afacere vizibila, puternica si de succes. De aceea procesul de creare site web trebuie sa fie realizat de la inceput, intr-un mod profesionist, care sa fie la zi cu toate optimizarile. Pentru ca vanzarile sa creasca, actiunea de optimizare magazin online nu trebuie sa excluda procesul de optimizare SEO. Odata optimizat, atat utilizatorii cat si vizitatorii vor avea o experienta mai placuta interactionand cu web design al site-ului tau, iar afacerea ta va beneficia de o crestere a vanzarilor si o reducere a costurilor.

Avantaje optimizare magazin online

Cresterea vanzarilor se poate genera printr-o strategie de marketing intensa. Insa pentru a genera profit pentru o durata lunga de timp, actiunile de optimizare SEO si optimizare magazin online sunt necesare. O agentie SEO te poate ajuta sa obtii urmatoarele:

  • Trafic marit si o experienta “prietenoasa” pentru utilizator. Este extrem de important ca utilizatorii sa aiba o experienta placuta atunci cand interactioneaza cu magazinul tau online. Aceasta experienta este usor influentata de factori precum: web design, informatiile oferite – atat in text cat si in fotografii sau videoclipuri – lejeritatea navigarii de pe o pagina pe alta, cat si viteza de incarcare. De asemenea, intreg procesul de plasare comenzi-cumparare-livrare trebuie sa fie impecabil, pentru o experienta placuta a utilizatorilor si clientilor.
  • Conversie marita.  Rata de conversie reprezinta persoanele ce devin clienti in urma interactiunii si vizitei pe site. Pentu un website Romania, rata este in jur de 1-2%, respectiv doar unul sau doi vizitatori cumpara un produs. Insa aceasta rata se poate schimba, in functie de increderea pe care o capata utilizatorii in produsele si serviciile tale, experienta pe care o au interactionand cu site-ul, cat si calitatea ofertei – produse, stoc, pret etc.
  • Eficientizarea campaniilor de marketing. Datorita aplicatiilor de analiza si urmarire a datelor din mediul online, o agentie SEO Craiova iti va putea indica ce sectoare ale site-ului se pot imbunatati, care sunt paginile pe care vizitatorii petrec cel mai mult timp, cat si durata in medie a unui vizitator pe site.

Hold Marketing – agentie SEO, utilizeaza tools-uri inovative – Google Analytics, Seo Monitor, Google Search Console – pentru a urmari, analiza si optimiza intreaga experienta SEO. Mai mult, serviciile noastre sunt de tip 360-grade, respectiv oferim si serviciul de creare magazin online. Magazinul este livrat la cheie, optimizat si gata sa vanda.

Factori de Optimizare Magazin Online

Atunci cand doresti sa imbunatatesti intreaga experienta pentru magazinul tau online, checklist-ul pe care trebuie sa-l urmezi este detaliat si bogat in continut. Insa pentru a te scuti de cautari suplimentare, iti vom prezenta cei mai importanti factori de care ar trebui sa tii cont: structura, continut, viteza de incarcare, securitate, optimizare SEO – off page si on page, prezenta pe social media.

Structura Arhitecturala de Optimizare Magazin Online

Este recomandat sa te hotarasti la structura pe care doresti sa o aiba magazinul tau online, inainte de a te apuca efectiv sa-l construiesti. Astfel, vei economisi timp si resurse, si vei putea remedia orice problema ar putea aparea inca de la faza de concepere. Pentru o structura optima, considera ce categorii principale ar trebui sa contina magazinul, cat si continutul intern de subcategorii, filtre si paginatie.

Punctual, te poti referi la:

  • Design– de impact, profesionist, versatil si adaptabil pentru diferitele platforme. Pentru o identitate puternica, citeste mai multe sfaturi in articolul nostru.
  • Viteza de incarcare – trebuie sa fie cat mai mica, sub 2 secunde. Acest aspect este important atat pentru captarea si pastrarea clientilor, cat si pentru ranking-ul SEO al site-ului tau.
  • Navigare inteligenta – legata direct de structura overall a site-ului. Pentru a gasi rapid produsele, un sistem de filtrare impecabil este un element must-have.
  • Platforma de plata integrata si optimizata la zi –  in procesul initial de creare site, se instaleaza procesatorul de plata. Odata instalat corect, acesta isi va face actualizarile automat, optimizand procesul de comanda-plata.
  • Comunicare eficienta cu publicul – butoane call-to-action, chat online sau mesaje sunt importante pentru o buna comunicare.

Pentru un proces realizat profesionist, poti apela cu incredere la serviciul de creare magazin online oferit de Hold! Design unic, site mobile-responsive, comanda rapida, facturare automata si plati online – vei putea beneficia de intreaga echipa creativa!

Continutul Informational

Din punct de vedere SEO, informatiile prezentate in site-ul tau, atat in blog, cat si in paginile de produs, trebuie sa fie structurate intr-o maniera lizibila. Considera utilizarea unor cuvinte cheie, de importanta marita. Astfel, algoritmul Google va indexa corect informatia si site-ul tau. Pentru autenticitate, incearca sa personalizezi descrierea produsului oferit de tine. Este intr-adevar o munca in plus, insa aceast aspect iti va ridica site-ul din punct de vedere SEO.

Pentru antreprenorii tineri, ce sunt la inceputul afacerii, varietatea de stocuri poate fi dificil de obtinut. Dar acest aspect se poate remedia prin intermediul unor articole de blog. Scrise inteligent, oferind informatii pretioase, intrucat articolele de blog pot ridica scorul magazinului tau online. Astfel, vei optine o rampa de lansare in mediul digital!

Optimizare SEO On-page si Off-Page

De ce este important sa ai o optimizare SEO impecabila? Pentru reducerea costurilor suplimentare si pentru generarea traficului organic. Peste 80% din vanzarile din mediul digital sunt realizate cu ajutorul cautarilor organice. Echipa de specialisti SEO de la Hold se asigura ca procesul on-page este impecabil. Analizeaza, optimizeaza si implementeaza tools-urile de monitorizare pentru o verificare constanta a graficului. Pentru off-page, referintele externe joaca un rol extrem de important. Algoritmul Google tine cont de “biblioteca” de back-link-uri pe care o folosesti, clasandu-ti site-ul in functie de calitatea link-urilor utilizate.

Concluzie

Un proces de optimizare magazine online este complex, si de multe ori poate parea o provocare prea mare pentru antreprenori. De aceea, colaborarea cu o agentie SEO va transforma intreg procesul. Vei putea beneficia de intreaga echipa creativa, de experienta in domeniu a specialistilor, cat si tools-uri inovative.

Tags: , , ,

Distribuie catre prietenii tai:

Articole recente

Hold Marketing - Agentie digitala Craiova - Logo
Meniu