A/B testing

Câștigă teste pe site-ul tău pentru a-ți crește rata de conversie

Testarea A/B este una dintre cele mai importante funcții ale optimizării ratei de conversie. Fără ea, nu am ști dacă vreuna dintre ipotezele noastre este mai bună decât versiunea actuală. Metodologia CRO a agenției noastre asigură că toate testele care ar fi efectuate pe site-ul tău se vor baza pe date și informații despre utilizatori, pentru a le oferi cele mai bune șanse de câștig!

Există diferite tipuri de testare pe care le putem implementa pentru a îți ajuta ratele de conversie

Din ipoteza noastră, putem crea mai multe variante noi pentru a testa utilizatorii tăi. Testele pot fi schimbări majore ale designului, imaginilor și textelor, sau modificări mai mici asupra unor elemente precum CTA, despre care știm, din cercetări, că generează probleme utilizatorilor.

A/B Testing

Testarea A/B se refera la crearea unei noi versiuni a paginii tale web, în software-ul nostru CRO, versiunea nouă ajutându-ne să înțelegem cum este primită de utilizatori această versiune, comparativ cu versiunea originală. Concret, performanța versiunii A versus performanța versiunii B. Testul rulează pe aceeași adresă URL, iar modificările de conținut sunt gestionate de software.

Split URL Testing

Testarea URL Split preupune crearea unei noi versiuni a unei pagini pe site-ul tau web și testarea acesteia împotriva versiunii originale. De exemplu, exemplu.ro/url1 versus exemplu.ro/url2. Diferența aici este că modificările făcute sunt pe site și nu în software. Cu testarea URL Split, software-ul se ocupă doar de măsurarea testului și de câți utilizatori merg la fiecare versiune.

Acest lucru este util atunci când este vrei să creezi o pagină nouă de la zero, diferită de cea originală. De obicei, această schimbare este mai ușor de realizat de către un programator în platforma site-ului tău, de exemplu WordPress sau Umbraco.

Multivariate Testing (MVT)

Similar testării A/B, gestionăm aceste teste prin intermediul software-ului sau CRO. MVT (Multivariate Testing) creează mai multe variante ale variației și, din acest motiv, este cea mai complexă modalitate de testare. Iată un exemplu de MVT:

Varianta 1 – Schimbă textul și culoarea CTA
Varianta 1a – CTA Culoarea este albastră
Varianta 1b – Culoarea CTA este roșie

Varianta 2 – Schimbă din nou textul CTA și culoarea
Varianta 2a – CTA Culoarea este albastră
Varianta 2b – Culoarea CTA este roșie

Această metodă de testare ne permite să descoperim cea mai bună combinație de modificări, fără a mai rula mai multe teste A/B.

vwo

Partenerul nostru tehnologic principal pentru CRO este VWO (Visual Website Optimiser).

VWO este lider de piață în tehnologia de testare A/B și a fost primul care a lansat pe piață o platformă CRO all-in-one care permite cercetarea, planificarea și testarea într-un singur loc. De asemenea, folosim HotJar, Google Analytics și Usability Hub ca părți ale stivei noastre de tehnologie CRO.

Servicii asemănătoare