Promovare pe TikTok

Mergi cu reclamele video acolo unde tinerii petrec cel mai mult timp.

Nimic nu este preluat ca TikTok. Creșterea fulgerătoare a utilizatorilor foarte implicați înseamnă că reclamele TikTok sunt cu siguranță ceva de luat în considerare în mixul tău de marketing. Este încă o platformă nouă în comparație cu Facebook, Twitter și Instagram – și cu aceasta vin punctele forte și punctele slabe.

Cum funcționează TikTok?

Platforma se schimbă rapid. Iată ce trebuie să știi:

TikTok este o platformă de promovare Self-Service

TikTok a lansat optiunea de reclame plătite în 2019, cu toate acestea, inițial a fost un serviciu gestionat și a necesitat reprezentanți aprobați pentru a difuza anunțuri. Lipsa de control a dezactivat mulți agenți de publicitate și agenții, cu toate acestea, anunțurile cu Self-Service sunt acum disponibile, împreună cu Conturi de Business, Pixeli și majoritatea funcțiilor cheie la care te-ai aștepta de la o platformă socială plătită.

Opțiuni de targetare

Opțiunile de targetare a publicității TikTok devin din ce în ce mai complexe pe măsură ce serviciul crește. Filtrele de targetare îți permit să incluzi/excluzi în funcție de vârstă, sex, locație, interese și asemănări. De asemenea, poți utiliza propriile liste de targetare (de exemplu, baza de date de e-mail) dacă ai aceste materiale. Pixelul TikTok este disponibil pentru a construi o audiență de vizitatori ai site-ului web și pentru a monitoriza interacțiunile site-ului post-click, cum ar fi achizițiile.

Costurile de publicitate TikTok

TikTok nu a dezvăluit CPM-urile în exterior – costurile agenților de publicitate vor fi influențate de tipul de difuzare a anunțurilor și de opțiunile de targetare.

Au o cerință de buget minim, care este de 10 RON pe zi la nivel de grup de anunțuri.

CINE FOLOSEȘTE TIKTOK?

Utilizatorii TikTok pot fi găsiți pe tot globul, aplicația deținută de chinezi fiind disponibilă, în prezent, în 150 de piețe din întreaga lume și în 75 de limbi unice.

Popularitatea TikTok s-a răspândit la adolescenții de pe tot globul, baza sa de utilizatori crescând cu 85% în 2019. Utilizatorii TikTok au de obicei vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Reclamele TikTok pot fi demne de luat în considerare dacă dorești să ajungi la generația Z – deoarece adolescenții pot fi adesea dificil de atins prin publicitatea tradițională, sau chiar prin alte canale de social media.

BENEFICIILE

Ce afaceri beneficiază de publicitatea pe TikTok?

Dacă afacerea ta dorește să ajungă la publicul tânăr cu Paid Media, ar trebui să te gândești la anunțurile TikTok. Există mai puțină concurență pentru spațiul publicitar în comparație cu Facebook sau Instagram și formate interesante disponibile pentru agenții de publicitate care doresc să depășească limitele creative. Aplicația este încă în curs de maturizare, opțiunile nu sunt la fel de încercate și testate, ca cele oferite de platformele de social media mai consacrate. Dacă ai un buget limitat, vom discuta cu plăcere despre obiectivele tale și te vom sfătui dacă o altă platformă, cum ar fi Facebook Ads, este mai potrivită în acest moment. Orice brand care dorește să desfășoare o campanie de publicitate TikTok trebuie să aibă o grijă deosebită pentru a crea cele mai bune campanii și cel mai relevant conținut posibil.

Formate de anunțuri

TikTok permite companiilor să difuzeze reclame în următoarele formate:

In-feed ads

Acesta este echivalentul cu videoclipul in-stream al Facebook. Poți utiliza unul dintre cele trei modele de acțiune disponibile: CPClick, CPM și CPView. Pentru a fi luat in considerare pentru CPView, un utilizator trebuie să vizioneze anunțul tău mai mult de 6 secunde. Utilizatorii pot aprecia, comenta, distribui și interacționa cu videoclipurile. Deci, dacă vrei să crești interacțiunea față de conținutul tău, anunțurile în flux sunt o alegere excelentă.

PROS:

Anunțurile pot fi inserate fără probleme în feed-ul unui utilizator, fără a fi perturbatoare.

CONS:

Reclamele trebuie să se alinieze cu stilul excentric și experimental al lui TikTok – aproape sigur va trebui să creezi conținut nou. Formatul nu permite, de asemenea, flexibilitatea campaniei.

Branded Effects:

Efectele TikTok sunt similare cu produsele publicitare oferite de Instagram și Snapchat. Filtrele variază de la filtre faciale la efecte de mișcare și Realitatea Augmentată.

PROS:

Încurajează conținutul generat de utilizatori și stimulează implicarea afacerii.

CONS:

Din nou, costisitoare. Este dificil de legat de acțiunile din baza pâlniei de vânzare (ex. achiziția).

TopView and Brand Takeover Ads:

Reclamele de Brand Takeover sunt anunțuri TikTok care apar imediat când un utilizator deschide aplicația, ceea ce o face practic de neratat. Anunțurile pot apărea și în pagina „For You” ca videoclipuri, GIF-uri sau imagini statice. Odată deschis, brand-ul are opțiunea de a direcționa utilizatorii în altă parte, fie că este vorba de profilul TikTok sau site-ul web.

Anunțurile TopView sunt foarte asemănătoare cu anunțurile de Brand Takeover. Singura diferență este că anunțurile TopView apar la 5 secunde după ce utilizatorul deschide aplicația. TopView este cel mai lung format de anunțuri video TikTok. Videoclipurile TopView pot dura până la 60 de secunde. Videoclipurile sunt pe ecran complet, cu sunet și redare automată și, la fel ca Brand Takeover, îți permite să adăugi link-uri către pagini interne sau externe.

PROS:

Reclamele disruptive ca aceasta s-au dovedit a fi greu de ignorat.

CONS:

Acest tip de anunț este mult mai scump decât anunțul care poate fi licitat – deoarece un singur agent de publicitate poate folosi acest anunț pe zi.

Hashtag Challenge:

Conținutul generat de utilizatorii TikTok este îndrăzneț, inteligent și poate fi partajat – formatul de anunț Hashtag Challenge profită din plin de acest lucru pentru agenții de publicitate.

Utilizatorii sunt rugați să participe la o campanie de provocare care durează șase zile, în care utilizatorii TikTok creează videoclipuri bazate pe tema agentului de publicitate.

Un exemplu timpuriu a fost provocarea #GalaxyA de la Samsung. Adolescenții germani au fost vizați și li s-a cerut să se joace cu funcțiile de tranziție ale TikTok pentru a desena litera „A” pe palma lor și a o „teleporta” în mâna altuia.

TikTok a lansat și „Hashtag Challenge Plus”, care permite utilizatorilor să cumpere produse prezentate într-o Hashtag Challenge fără a părăsi aplicația.

PROS:

Dacă este concepută bine, Hashtag Challenge poate crea conținut viral pentru brand-uri.

CONS:

Barieră mare la intrare, din cauza costului. Ideea trebuie să fie genială, altfel va fi un eșec.

Conținutul este cheia

Conținutul este întotdeauna esențial în rețelele plătite, desigur. Dar publicitatea TikTok oferă o provocare cu adevărat nouă, deoarece utilizatorii se comportă diferit pe această aplicație în comparație cu orice altă platformă: cu mai puține inhibiții, ritmul rapid al conținutului și utilizatori extrem de activi. Consultați câteva dintre sfaturile noastre de top pentru conținut.

Acordă-ți câteva minute pentru a explora aplicația – este izbitor cât de prostesc, creativ și ciudat poate fi conținutul. Reclamele ar trebui să oglindească acest lucru – să prezinte latura mai amuzantă a brand-ului tău și să producă conținut cu un fler personal și creativ. Dacă nu vrei să faci acest lucru, poate că publicitatea TikTok nu este potrivită pentru afacerea ta.

Cu puține restricții creative, conținutul poate fie să zboare și să devină viral, fie să se transforme un eșec complet. Acest lucru poate fi descurajant, dar ar trebui sărbătorit! Este oportunitatea perfectă pentru tine de a testa un nou concept departe de canalele tale stabilite.

Conectează-te cu utilizatorii cât de mult poți: răspunde celor care participă la cele mai recente provocări cu hashtag-uri și participă la provocările altor persoane, chiar și la alte brand-uri.