Redirectionarile paginilor sunt parte a procesului de SEO optimization, proces ce nu ar trebui sa lipseasca din actiunea de optimizare magazin online. De ce este utila o redirectionare 301? La ce ajuta? Cu ce contribuie la optimizarea magazinului tau online? Cele mai des intalnite sunt cele ce contin codurile: 301, 302, 307 sau Meta Refresh. Insa pentru inceput, echipa Hold Marketing – agentie de publicitate online – iti ofera toate informatiile necesare pentru utilizarea corecta a redirectionarii 301. Citeste articolul si afla cum poti sa obtii redirectionari corecte cat si pastrearea scorului SEO.
Ce este Redirectionarea 301?
Redirectionarea este o cale prin care website-ul tau trimite un mesaj utilizatorului, anuntand mutarea paginii spre o noua adresa. De asemenea, utilizatorul este relocat redirectionand conexiunea spre noua adresa web. „301” este codul alocat acestui tip de redirectionare, si anunta „mutarea permanenta” a unei pagini web sau a continutului de pe pagina respectiva.
Pentru a oferi o experienta web design prietenoasa pentru clienti, cat si pentru a asigura pastrarea rank-ului SEO Craiova a paginii si a site-ului, utilizeaza redirectionarea 301.
Cand se foloseste si cum ajuta la SEO optimization?
Redirectionarea 301 se foloseste, cel mai des, in doua instante:
- Cand planuiesti sa stergi o pagina sau continutul unei pagini vechi, dar nu doresti sa pierzi datele din fundal.
- Cand doresti sa schimbi, permanent, link-ul unei pagini.
Cand o pagina sau continutul acesteia este sters, intreaga optimizare SEO devine „invalida”. Toate link-urile de fundal, cat si intreg scorul SEO este dat peste cap, afectandu-ti rank-ul in clasamentul Google. Astfel, optimizarea SEO website se pierde, pagina stearsa rezultand erori din categoria „ 404 Not Found”. Daca, de asemenea, doresti sa schimbi permanent URL-ul paginii, pentru a nu pierde continutul sau pentru a scuti timpul de rescriere, poti utiliza redirectionarea.
De ce ar trebui sa folosesti redirectionarea si cum ajuta SEO optimization? Simplu! Redirectionarea anunta utilizatorul ca informatia pe care o cauta nu este stearsa complet, ci doar mutata la o alta adresa. Astfel va impiedica pierderea utilizatorilor, si va pastra un bounce rate optim, redirectionand persoanele spre noua adresa. Mai mult, redirectionarea va pastra scorul SEO al paginii respective, mutandu-l odata cu continutul. Astfel, algoritmul Google nu va percepe intr-un mod negativ mutarea, pastrandu-ti astfel clasamentul.
Pe scurt, redirectionarea 301:
- Previne erori de tipul „404 Not Found”
- Pastreaza scorul si sistemul de SEO optimization
- Pastreaza legaturile de tip backlinking.
- Previne modificarea clasamentului Google
Cum sa creezi o Redirectionare 301?
Exista doua procedee pe care le poti folosi pentru a crea sau incorpora o redirectionare 301 in procesul de creare site Craiova. Primul procedeu se refera la crearea unei astfel de redirectionari pentru WordPress, iar al doilea procedeu face referire la fisierul de tip .htaccess.
Redirectionare 301 pentru WordPress
Cele mai utilizate metode includ: utilizarea plugin-ului Redirect, utilizrea plugin-ului Page Links To, cat si plugin-ul Simple 301 Redirect. Pentru o intelegere in detaliu, le vom discuta pe fiecare in parte:
- Redirect: Se instaleaza plugin-ul si se activeaza. Cand este in functiune, il poti accesa prin Tools→ Acest tip de plugin te va ajuta sa setezi, intr-un mod, facil redirectionarile dintr-o pagina in alta, dar de asemenea te va ajuta sa identifici erorile de tip 404.
- Page Links To: Daca doresti sa pastrezi o pagina, dar sa redirectionezi continutul spre o alta pagina sau informatie, Page Links este metoda ideala. Acest plugin simplu dar eficient adauga o casuta, ce permite introducerea noii adrese catre noua locatie.
- Simple 301 Redirect: Similar plugin-ului Redirect, Simple 301 Redirect ofera o modalitate simpla de a utiliza sistemul de transfer. Se instaleaza rapid, si se poate activa prin Settings→ 301 Redirects.
Desi metoda de redirectionare 301 ofera un mod rapid si usor de transfer al informatiei in WordPress, asigura-te ca ai un furnizor de hosting potrivit. In functie de furnizorul ales, s-ar putea sa existe mici decalari – de ordinul nanosecundelor – pentru incarcarea redirectionarii.
Redirectionare 301 pentru fisierul .htaccess
O componenta din procesul de SEO optimization include viteza de incarcare. Astfel, pentru a pastra o viteza de incarcare optima, poti apela la metoda directa, cea de codare cat si la folosirea fisierului .htaccess. Cu toate acestea, este recomandat sa ai copie de rezerva a intregului sistem inainte de a te apuca sa editezi fisierul .htaccess.
Orice eroare in cod poate conduce la distrugerea site-ului, prin erori interne de server, de aceea este recomandat sa soliciti un back-up catre agentie digitala cu care colaborezi.
Pentru editarea fisierului, este recomandat sa utilizezi un client FTP – protocol de transfer al fisierelor. Fisierul .htaccess este localizat, de regula, in directorul Root. Daca, in schimb, nu se gaseste acolo, poti forta clientul FTP sa prezinte fisierele ascunse.
Odata localizat, il poti edita in orice editor de texte, inclusiv Notepad. Poti, de asemenea, sa copiezi direct codul de mai jos, la finalul fisierului .htaccess:
- RewriteEngine On
- Redirect 301/a-very-old-post/https://yoursite.com/a-very-new-post
Sfaturi si Trucuri
- Adauga o Redirectionare 301 la migrarea produselor pentru e-commerce, pentru pastrarea interactiunilor cu produsul respectiv
- Este un element must-have pentru securizarea protocolului http
- Utilizeaza-l cand combini doua site-uri intr-unul.
- Foloseste-l pentru publicitate „inteligenta” de tip Vanity URL– promovarea unul link in scopul accesarii acestuia mai rapid.
Concluzie
Redirectionarea este o practica utila pentru pastrarea audientei, rank-ului in topul Google, cat si a numarului de interactiuni. De asemenea, este o metoda simpla de a muta cantitati uriase de informatii si text dintr-o pagina in alta. Este un proces vital oricarui web design, ce nu ar trebui sa lipseasca din procesul de creare site pentru afacerea ta.