RaftMetal.ro

Cum am scăzut costul / conversie de la 239 ron la 56 ron, investind un buget cu 36% mai mic.

Clientul deține mai multe magazine online, pentru care administra pe cont propriu campanii, atât Facebook Ads, cât și Google Ads. Pentru că rezultatele începuseră să se plafoneze, clientul a apelat la agenția noastră ca să-l ajutăm să treacă la nivelul următor. Clientul comercializează mobilier metalic (dulapuri, vestiare).
Paid Media

Provocarea

Clientul având mai multe magazine online promovarea în Google Ads se făcea dintr-un singur cont pentru toate site-urile. Deoarece Google optimizează campaniile cu rezultatele din întreg contul, acestea primeau informații eronate despre potențialii clienți, campaniile fiind pe categorii de e-commerce total diferite, ducând la o scădere per total a performanțelor campaniilor individuale.

Având în vedere că RaftMetal.ro și-a externalizat campaniile de Paid Media, a avut încredere să aloce și un buget mai mare de promovare. Astfel, au fost stabilite obiective mult mai ridicate față de perioada anterioară. În general, obiectivul nostru principal a fost să creștem rapid veniturile generate de Google Ads, dar în același timp să menținem și un ROAS de 15 (cel puțin).

  1. Creșterea veniturilor cât mai repede posibil
  2. Sa obtinem un ROAS de cel putin 15

Punctul de pornire

Primul pas pe care l-am făcut a fost să creăm un cont de Google Ads Manager și să generăm conturi secundare pentru fiecare site din portofoliul clientului. Al doilea lucru pe care l-am observat a fost la nivel de campanii. Fiind un magazin online, clientul rula doar campanii de Search. Am intervenit și aici, generând un feed de produse, pentru a putea pregăti terenul pentru campaniile de Performance Max.

Roluri acoperite

Echipa alocata inițial clientului este păstrată si astăzi pe proiect. Aceasta este formată din următoarele poziții:

2 Specialiști PPC

1 Copywriter

1 Web Developer

1 Account Manager

Strategia

Înainte de a începe campaniile, colegii din departamentul tehnic au revizuit toate setările Google Analytics, Google Tag Manager și Google Ads, asigurându-se că tracking-ul ecommerce funcționează, listele de remarketing sunt populate corect, iar feed-ul de produse respectă cerințele Google.

Chiar dacă aceste setări au fost făcute anterior, la preluarea oricărui cont, echipa noastră are sarcina de a reverifica aceste conturi pentru a ne asigura că nu vor apărea probleme ulterior. Lucrăm pe baza unor proceduri și checklist-uri clar definite și toate elementele sunt verificate manual.

Platforma pe care rula raftmetal.ro nu a mai beneficiat de ultimele actualizări, iar clientul nu colabora cu o echipa de development. Așadar, am fost nevoiți să alocam și un programator intern care să ajute cu implementarea tehnică în Universal Analytics și Google Analytics 4, dar care să genereze și feed-ul de produse dinamic.

După ce am pus la punct setările tehnice, am trecut în etapa de cercetare, unde am început să definim și strategia de PPC pe care urma să o implementăm. Clientul avea deja experiență în Google Ads și știa deja categoriile cu potențial în Paid Media.

Strategiile de marketing anterioare s-au axat exclusiv pe campaniile Search și pe cuvintele cheie foarte puternice. Aceste cuvinte cheie, chiar dacă au un volum de căutare foarte mare, tind să devină și mai scumpe. Acest fenomen apare deoarece concurența este foarte ridicată și focusul s-a mutat în campaniile de tip Shopping, unde clientul poate vedea denumirea produsului, poza de prezentare a acestuia și desigur prețul.

Astfel, clientul își poate face o idee despre produsul dorit, fără a consuma bugetul campaniilor prin click-uri multiple. Deoarece scopul campaniilor de PPC este să scurteze călătoria clientului, de la căutare la finalizarea conversiei dorite, campaniile de tip shopping ajută foarte mult la scurtarea acestei călătorii.

Pentru a îndeplini obiectivele RaftMetal.ro, echipa noastră de Paid Media a implementat următoarea strategie:

Restructurarea campaniilor din întreg contul:

  • Știm că un cont de e-commerce nu poate funcționă fară campanii de Shopping.
  • Astfel, am implementat campanii de Performance Max, cu focus pe shopping (nu am inclus niciun activ la nivel de text sau imagine).
  • Am împărțit campaniile pe categorii de produse, fiecare categorie având un buget dedicat. Astfel, rentabilitatea la nivel de produse este mai bine controlată.
  • Am păstrat și o campanie de tip Search, deoarece aceste tipuri de campanii aduceau rezultate în trecut, continuând să aducă performanță și în prezent.
  • Am ajustat bugetele pentru a maximiza numărul comenzilor, dar fară a neglija ROAS-ul fiecărei campanii sau cel al întregului cont.

Rezultatele

Rezultatele de mai jos au fost înregistrate în perioada Sept 2022 - Nov 2022 și sunt comparate cu perioada 01 Iunie - 31 August.

– 76,56%

scăderea costului / conversie

– 35,52%

scăderea bugetului de publicitate

+ 175,3%

cresterea numarului de conversii din Google Ads

+ 62,28%

cresterea venitului din Google Ads

+ 227,73%

cresterea ROAS

Aceasta a fost prima noastră experiență cu o agenție de marketing, iar HOLD Marketing a reușit să preia rapid contul nostru de Google Ads și au început să aducă rezultate încă din prima luna.

Contul nostru este extrem de bine gestionat, iar echipa alocată își ia timpul necesar să ne optimizeze campaniile și să vină cu propuneri și idei noi ce ne ajută afacerea să crească. Apreciem transparența și deschiderea lor și faptul că își doresc să aibă un input puternic, atât la nivel de marketing, cât și la nivel de business.

Badea Costin
CEO
Raft Metal
Încă din 2017, am început prin a ne poziționa ca agenție de top în Paid Media pentru companiile interesate să investească în marketing digital. Avem toate resursele pentru a susține end-to-end o strategie de marketing complexă și specifică, livrând strategii care să atingă obiectivele clienților noștri (RaftMetal.ro fiind un exemplu în acest sens).

Sorin Trifu

Managing Partner

HOLD Marketing